Optica, thermodynamica, mechanica, golfoscillatie

 Optica, thermodynamica, mechanica, golfoscillatie - op het gebied van natuurkunde zijn er veel vragen die voor een gewoon persoon onbeduidend lijken. Maar in feite kunnen de wetten van de fysica verschijnselen verklaren die nogal vreemd zijn voor de gewone geest.


Interessante feiten uit de natuurkunde

Je hebt zeker gezien hoe kleine insecten op het water glijden - dit zijn schaatsenrijders. Maar hoe blijven ze aan het oppervlak kleven en waarom zinken ze niet? Dit alles komt door de oppervlaktespanningskracht. Het oppervlak van het water zakt als het ware door onder het geringe gewicht van het insect, terwijl het ernaar streeft het oppervlak te herstellen en reageert op de druk naar buiten. Hierdoor zakt de schaatsenrijder niet weg.
Veel vogels staan ​​in een wig opgesteld tijdens langeafstandsvluchten. En dit is niet alleen voor schoonheid. Integendeel, om de krachten van weerstand en wrijving te verminderen. De sterkste vogel vliegt aan de kop van de wig, de rest - aan weerszijden ervan, met een scherpe hoek. In deze stand is de weerstandskracht minimaal, waardoor de vogels snel kunnen vliegen en zonder langdurig vermoeid te raken.Dankzij libellen vond de ontwikkeling van vliegtuigconstructies plaats. Het feit is dat het constante probleem van vliegtuigen was dat door frequente oscillaties hun vleugels braken. De reden voor dit fenomeen (fladderen) was de mismatch tussen de centra van stijfheid en druk, evenals onvoldoende stijfheid van de vleugelstructuur zelf. Wat hebben libellen ermee te maken? Op hun vleugels bevinden zich verdikkingen die tijdens de vlucht schadelijke trillingen elimineren. De vliegtuigontwerpers hielden hier rekening mee en losten daarmee het flutterprobleem op.Antwoorden op populaire vragen vanuit het oogpunt van natuurkunde

Waarom is de zon rood bij zonsondergang?

Zonsondergangen zijn een prachtig natuurverschijnsel. De lucht is gekleurd met verschillende kleuren en de zon kleurt rood. Waarom? Overdag is het immers een heel andere kleur.


Licht van de zon, dat een afstand van 150 miljoen km tot de aarde overbrugt, gaat door de atmosfeer. En het is door de passage van de atmosfeer dat het licht "opnieuw gekleurd" wordt. Een bundel zonlicht bestaat uit verschillende golflengten. En als het door de atmosfeer van de aarde gaat, botst het met chaotisch zwevende moleculen. Daarom zal een deel van het licht worden verstrooid en onze ogen niet bereiken, en het andere deel zal komen, gereflecteerd door een molecuul. Bij zonsondergang moet het licht van de zon een dikkere laag van de atmosfeer overwinnen, daarom is de verstrooiing sterker en bereiken alleen langere golflengten - rood en oranje - onze ogen. Daarom lijkt het soms alsof de lucht in brand staat.


Zonsondergang

Bron: pixabay.com

Wat is de temperatuur van de bliksem?

Voorspellen waar de bliksem zal inslaan om de temperatuur te meten is moeilijk. Daarom moesten wetenschappers een generator gebruiken die kunstmatige bliksem kan creëren. Dit apparaat kan ontladingen van 5.000 tot 50.000 ampère genereren. Dus voor de bliksem die door wetenschappers is gemaakt, varieerde de temperatuur van 6 100 tot 10 400 graden Celsius.


Trouwens, de langste bliksem had een lengte van 321 kilometer en de langste - 7,74 seconden.Hoe oud is de aarde?

In de oudheid maakten ze geen onderscheid tussen de concepten van de leeftijd van de aarde en de leeftijd van het heelal. Theologen en natuurfilosofen schatten de ouderdom van de aarde op basis van het bijbelboek Genesis. Philo van Alexandrië bracht een interessante mening naar voren: het heeft geen zin om de tijd vanaf de schepping van de wereld te meten met die eenheden die na de schepping zijn verschenen.


Toch hebben wetenschappers altijd geprobeerd de leeftijd van onze planeet vast te stellen. Volgens radiometrische datering van meteorieten die zijn gevormd vóór de vorming van planeten, is de leeftijd van de aarde 4,54 miljard jaar (met een fout van 1%).De oorsprong van de aurora

Op de hogere breedtegraden van het zuidelijk en noordelijk halfrond kun je een fenomeen waarnemen dat de aurora wordt genoemd. Het treedt op wanneer elektrisch geladen delen van de zon in botsing komen met atomen en moleculen in de ionosfeer, waardoor deze laatste licht uitstralen.


Noorderlicht

Bron: pixabay.com

Hoe beïnvloedt snelheid de tijd?

Op een dag voerde Einstein, zittend in een tram, een gedachte-experiment uit. De wetenschapper stelde zich voor wat er zou gebeuren als de koets met de snelheid van het licht zou bewegen. Als de tram 300.000 km / s aflegt, lijken de wijzers van de klok volledig bevroren. Tegelijkertijd, als we teruggaan naar de klok, gaan ze gewoon door, en voor Einstein in de tram zal de tijd langzamer gaan. Toen kwam hij tot de conclusie dat hoe sneller de beweging van een object in de ruimte, hoe langzamer de beweging in de tijd.


Einstein zei dat er geen absolute tijd is en dat elk systeem zijn eigen referentiekader heeft. En als de bewegingswetten in elk systeem hetzelfde zijn, hoe sneller je beweegt, hoe langzamer je klok werkt ten opzichte van andere klokken.

https://tree.taiga.io/project/marthasimons-essay-writing-service/wiki/write-my-essay
https://genius.com/Relaxing-records-study-music-for-concentration-lyrics
https://genius.com/Ultimate-hard-rock-metal-metalcore-mix-playlist-lyrics
https://ru-static.z-dn.net/files/de5/1ebeb55ac8f8d5687ed92c9dc0f5d659.pdf
https://ru-static.z-dn.net/files/df5/fe3f13a8d960e511144145ac64bf5fc2.pdf
https://ru-static.z-dn.net/files/d6f/5bb6af1f378b7f7a7f7fb008cd1ccab3.pdf
https://us-static.z-dn.net/files/d5c/38e528645db03cbe8400d6305b71206f.pdf
https://us-static.z-dn.net/files/d1c/5be128c51f98ccd6375131565aa72ee6.pdf
https://us-static.z-dn.net/files/d68/7fe64a183f564831d6fd390116e2b737.pdf
https://hi-static.z-dn.net/files/d3f/a9132847bd53cf23d2e98f1b3a2a26fa.pdf
https://hi-static.z-dn.net/files/de8/05ded40510d0b8e277ce09a0b6b960f1.pdf
https://hi-static.z-dn.net/files/d37/8d932f9fabdb979dce74424bf0826fbf.pdf
https://ph-static.z-dn.net/files/df7/04efed0e671ac7aaf942491f51c5c691.pdf
https://ph-static.z-dn.net/files/d39/68c3edcc497d991681def8e508b7627a.pdf


Verscheidenheid aan sneeuwvlokken

Van kinds af aan kennen we allemaal het axioma dat geen twee sneeuwvlokken hetzelfde zijn. Maar is het? En waarom gebeurt dit? Ook op deze vraag heeft de wetenschap een antwoord.


De vorming van een sneeuwvlok begint in een wolk, waar zich een zeshoekig ijskristal vormt rond een klein stofje. Daarom zien de meeste sneeuwvlokken er zespuntig uit.
Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Vergeten element van de samenleving

Eòlas-inntinn cruthachalachd agus cruthachalachd ann an eòlas-inntinn